Шуфрича відкликали з посади голови Комітету з питань свободи слова

Шуфрича відкликали з посади голови Комітету з питань свободи слова

Укрінформ
Верховна Рада відкликала народного депутата Нестора Шуфрича з посади голови Комітету ВР з питань свободи слова.

Про це депутат із парламентської фракції «Голос» Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що ухвалення постанови «Про відкликання народного депутата України Шуфрича Н.І. з посади голови Комітету з питань свободи слова» (№10070) підтримали 258 парламентаріїв.

Железняк уточнив, що виконувати обов‘язки голови комітету буде народний депутат із парламентської фракції «Слуга народу» Євген Брагар.

Водночас Шуфрич залишиться членом комітету.

Читайте також: Секретар РНБО про арешт Шуфрича: Все до цього йшло

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Нестору Шуфричу, якому повідомили про підозру у державній зраді, – тримання під вартою до 13 листопада включно.

Постанову про відкликання Шуфрича з посади керівника комітету ініціювали Голова ВР Руслан Стефанчук, його перший заступник Олександр Корнієнко і заступниця Олена Кондратюк.

Нестор Шуфрич – проросійський політик, народний депутат Верховної Ради 3-го, 4-го, 6-го, 7-го, 8-го та 9-го скликання. У 9-му скликанні – член забороненої політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». Шуфрич заперечував російську агресію на сході та називав війну в Україні «громадянською».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-