Зеленський запевняє, що жодних розмов з Італією про мирні переговори з РФ не було

Зеленський запевняє, що жодних розмов з Італією про мирні переговори з РФ не було

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський запевнив, що жодних розмов з Італією стосовно мирних перемовин України і РФ не було, а усі воєнні плани вирішуються в українських кабінетах.

Про це він сказав на зустрічі з представниками ЗМІ за результатами переговорів з Президентом Естонської Республіки Аларом Карісом, коментуючи заяви міністра оборони Італії стосовно начебто настання часу для мирних переговорів України і Росії, повідомляє Укрінформ.

«Ніяких подібних переговорів у мене з керівництвом Італії не було, на будь-яких рівнях. Тому мені складно коментувати таку інформацію», - зазначив Президент.

Читайте також: Повна нісенітниця: Джонсон про звинувачення РФ щодо «наказів» Зеленському

Водночас він наголосив, що усі воєнні плани України вирішуються у кабінетах України і на користь України. «Що стосується воєнних планів, то я хочу вам сказати, що поки все вирішується в кабінетах України, боротьба наша буде на користь України. І поки це відбувається саме так», - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, глава Міноборони Італії Гвідо Крозетто побачив сигнали від Росії та України, що настав час для дипломатії прокласти шлях до миру.

Крозетто, зокрема, заявив у парламенті, що український контрнаступ 2023 року не дав бажаного результату, і на військову ситуацію потрібно дивитися реалістично.

При цьому нижня палата італійського парламенту проголосувала за резолюцію про продовження військової підтримки України.

Читайте також: Зеленський вважає, що пауза у війні піде тільки на користь Росії, тому її не буде

Перед цим Рада міністрів Італії підтримала продовження на ще один рік – до кінця 2024-го – повноважень, які дозволяють їй надавати військову та військово-технічну допомогу Україні.

Президент України 10 січня відвідав із візитом Литву. 11 січня він прибув до Естонії.

Керівник Української держави уже провів переговори з естонським колегою Аларом Карісом. Він також планує зустрітися з прем’єркою Естонії Каєю Каллас і виступити в естонському парламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-