Єрмак: Головне очікування від Вашингтонського саміту - запрошення України до НАТО

Єрмак: Головне очікування від Вашингтонського саміту - запрошення України до НАТО

Укрінформ
Головне очікування української влади від Вашингтонського саміту – запрошення України до членства в НАТО.

Про це керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак сказав під час брифінгу з колишній генеральним секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Сподівання (від Вашингтонського саміту Північноатлантичного альянсу – ред.) головне – це запрошення України до НАТО. Це ціль. Це завдання Президента для всіх нас", – сказав Єрмак.

Він зазначив, що Україна не має плану "Б" ані в питанні перемоги, ані в питанні членства в Європейському Союзі і Північноатлантичному альянсі. "Є тільки план "А": наша перемога, наше членство в ЄС, наше членство в НАТО", – наголосив керівник ОП.

Єрмак підкреслив, що українці своєю боротьбою щодня доводять, що гідні членства в НАТО. Водночас він констатував, що Президент Володимир Зеленський поставив завдання депутатам, міністрам, експертам щодо необхідності робити все для євроатлантичної інтеграції України. У цьому контексті керівник Офісу Президента закликав журналістів долучитися до цієї діяльності. "Час згуртуватися і працювати на цей результат", – резюмував Єрмак.

Читайте також: Блінкен: Україна стане членом НАТО, двері для неї відчинені

Як повідомляв Укрінформ, наступний саміт НАТО відбудеться у Вашингтоні 9 – 11 липня 2024 року.

Президент Володимир Зеленський у виступі перед дипломатами 22 грудня 2023 року заявив, що ефективна підготовка до Вашингтонського саміту – це одна з ключових цілей 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-