Україна похитнула міф Росії про те, що вона може захопити будь-яку країну за кілька днів - Зеленський

Україна похитнула міф Росії про те, що вона може захопити будь-яку країну за кілька днів - Зеленський

Укрінформ
Україна похитнула міф Росії про те, що вона може захопити будь-яку країну за кілька днів, а також міф про Україну як про «нереальну» державу.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив у своєму виступі на Мюнхенській безпековій конференції, передає Укрінформ.

«Україна уже похитнула міфи, якими Росія намагалася спотворити реальність, і міф про те, що вона може захопити будь-яку країну за кілька днів. Українці тримаються уже 724 дні. Ще 725 днів тому ви б повірили, що це було можливим?» – сказав Президент.

За його словами, зруйнувано й інший російський міф – про Україну як про «нереальну» державу. «Це в Росії почався величезний заколот, який призвів до внутрішніх боїв і озброєного маршу на Москву. Це типова ознака неспроможної держави», – зазначив Зеленський.

Крім цього, за його словами, Україна зруйнувала міф, що російське озброєння має переваги над західним, а насправді Росія і тут поступається у всіх вимірах. «Ось чому вперше в історії Путін поклонився Ірану і Північній Кореї, щоб отримати допомогу», – підкреслив Президент.

Крім цього, існував міф про те, що Європа занадто слабка, аби захистити себе. Натомість, за словами Зеленського, Європа стала глобальною силою, долаючи залежність від Росії. «Європа зараз демонструє, що наша спільнота заслуговує, щоб її називали Євроатлантичною. Багато років запобігання війні в Європі спиралося на силу американського берега. Зараз ми бачимо, що європейський берег також може бути силою, який запобігає хаосу», – сказав глава держави.

Читайте також: Росія, яка не поважає правила світової безпеки, має залишитися в минулому - Президент

За його словами, кожна оборонна коаліція, яку Україна створила разом із партнерами, це доводить, кожна безпекова угода, яку підписано, імплементує це. Він нагадав, що Україна вже підписала три таких угоди з Великою Британією, Німеччиною та Францією. І це лише початок втілення угод, що базуються на декларації Великої сімки, додав він.

Ще один міф, який здолала Україна, зазначив Президент, – це про можливість керувати судноплавством на Чорному морі. «Нам казали іти до Путіна, щоб він дозволив рух вантажів у Чорному морі. Але ми зробили це без Путіна. Понад 23 млн вантажів було перевезено Чорним морем та українським експортним коридором. Від початку цього року уже відбулися поставки вантажів до Іспанії, Китаю, Єгипту, Туреччини, Італії, Пакистану, Нідерландів, Тунісу, Лівії», – наголосив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 60-та, ювілейна, Мюнхенська безпекова конференція, яка є міжнародною платформою для обговорення політики міжнародної безпеки, розпочалася 16 лютого у готелі Bayerischer Hof і триватиме до 18 лютого.

Читайте також: Україна зможе повернути додому мільйони українців, якщо матиме достатньо систем ППО - Зеленський

Головними темами цьогорічної конференції є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

До Мюнхена приїхали лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-