Європа має об’єднатися для безперервної допомоги Україні - прем'єр Греції

Європа має об’єднатися для безперервної допомоги Україні - прем'єр Греції

Укрінформ
Усі європейські держави мають об’єднатися та надавати Україні стабільну допомогу.

Про це в Одесі під час пресконференції з Президентом Володимиром Зеленським заявив голова уряду Греції Кіріакос Міцотакіс, передає Укрінформ.

«Я вважаю, що ця війна стосується всіх. Два роки тому це ще було незрозуміло, та Європа не знала, до яких меж війна може дійти. Ми не можемо мовчати, маємо згуртуватися та докладати зусиль для безперервної допомоги Україні», - сказав Міцотакіс.

Очільник грецького уряду додав, що російсько-українська війна відлунює в свідомості греків, адже це війна за незалежність.

«Філікі Етерія (Грецька національна таємна організація, заснована в Одесі у 1814 році, боролася за грецьку незалежність від османів), яка заснувалася в Україні, є прикладом того, адже вона повела греків до незалежності», - додав Міцотакіс.

У свою чергу Володимир Зеленський зауважив, що два роки – достатній термін, щоб зрозуміти, що це війна на виживання. І якщо Україна не вистоїть, війна піде далі.

Читайте також: У порту Одеси Зеленський і прем'єр Греції ознайомилися з роботою «зернового коридору»

«Це питання про загрозу, якою є Росія для всієї Європи. Ми повинні бути міцнішими, ніж в перший рік. А ті, хто дуже втомлюється від війни та скептично ставиться до нашої перемоги, нехай приїде в Одесу до зруйнованого собору та помолиться, що війни немає в їхніх державах», - додав президент.

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі Президент Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс відвідали Спасо-Преображенський кафедральний собор, який зазнав руйнувань унаслідок російського ракетного удару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-