Малюська прокоментував видачу ордерів МКС на арешт командувачів росармії

Малюська прокоментував видачу ордерів МКС на арешт командувачів росармії

Укрінформ
Рішення Міжнародного кримінального суду щодо видачі ордерів на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша і командувача ЧФ РФ Віктора Соколова є сигналом, що російська армія відповідатиме за свої злочини.

Про це міністр юстиції Денис Малюська сказав у ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це ордери на арешт. Відповідно, як тільки ці два генерали з’являться на території країни, яка визнає юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, а таких дуже багато, вони будуть заарештовані й передані до Гааги для відповідно судового розгляду їхніх справ. Так само вони ризикують потрапити під арешт і в країнах, які не визнають юрисдикцію Міжнародного кримінального суду, тому що щодо них так само ведуть і національні розслідування», - сказав Малюська.

Він уточнив, що це з погляду їхньої персональної відповідальності.

«Що ж до впливу на загалом армію Російської Федерації, то тут важливо те, що вони отримують меседж, що «ми солдати, просто виконуємо наказ» не спрацьовує і ніколи не спрацює. Вони будуть нести відповідальніть за ті злочини, які вони вчиняють», - підкреслив Малюська.

За його словами, цим МКС засвідчує неприпустимість атак на цивільну інфраструктуру, зокрема енергетичну.

Читайте також: Прокурор МКС назвав злочини, до яких причетні командувачі дальньої авіації та ЧФ РФ

«Ці два командувачі якраз і керували атаками на нашу енергетичну інфраструктуру. Зокрема, слідство взяло до уваги події минулорічної зими, опалювального періоду, коли росіяни активно атакували нашу енергетичну інфраструктуру, що доведено доказово і що вони самі не приховували, публічно демонструючи докази», - заявив міністр юстиції.

Як повідомлялося, Міжнародний кримінальний суд 5 березня видав ордери на арешт командувача дальньої авіації РФ Сергія Кобилаша і командувача Чорноморського флоту РФ Віктора Соколова.

Фото: Денис Малюська / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-