«Вибори Путіна» на ТОТ: Лубінець заявив про порушення Конституції України й міжнародного права

«Вибори Путіна» на ТОТ: Лубінець заявив про порушення Конституції України й міжнародного права

Укрінформ
Будь-які дії Російської Федерації на тимчасово окупованих нею територіях є порушенням Конституції України й міжнародного права.

На цьому уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець наголосив у Телеграмі, коментуючи «голосування» за президента Росії на ТОТ України, передає Укрінформ.

Як зауважив омбудсмен, спроба Росії показати легітимність псевдовиборів шляхом залучення іноземних спостерігачів є підтвердженням того, що російська пропаганда працює.

«Нам потрібно продовжувати роз'яснювати іноземцям, чому такі «вибори» юридично нікчемні. А тим більше, що поїздка на ТОТ України через Росію – це незаконний перетин державних кордонів України», – вважає Лубінець.

Щодо «голосування» на тимчасово захоплених територіях України, уповноважений ВР підкреслив, що Росія намагалася створити там показовість, забезпечити враження, нібито псевдовибори є свідомими й добровільними. Людей фотографували з бюлетенями, вказували вигадані й нічим не зумовлені цифри про так звану явку на «голосування».

Омбудсмен закликав пам'ятати, що на тимчасово окупованих територіях українці вимушені жити під дулом автоматів та загрозою бути викраденим через справжній вияв свідомої позиції.

Читайте також: Реакція на російські «вибори» за кордоном: «рекорд завдяки репресіям», «майже як Саддам»

«У будь-якому випадку, все що робить РФ на ТОТ – це порушення Конституції та законів України, міжнародного права. Тимчасово окуповані території – це Україна. Усе, що робить там РФ, це зумисно порушує права людини», – наголосив він.

Як повідомлялося, імітовані «вибори» президента Росії пройшли 15-17 березня. За їхніми «результатами», очільником РФ лишився Володимир Путін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-