Європа має бути щитом для України - Мецола за підсумками зустрічі у Брюсселі

Європа має бути щитом для України - Мецола за підсумками зустрічі у Брюсселі

Укрінформ
Євросоюз має зробити все можливе, щоб Україна отримала все необхідне для самооборони, оскільки наразі саме Україна виступає як щит, що прикриває Європу, тож Європа також має бути для України щитом від російської агресії.

Про це у четвер у Брюсселі на прес-конференції за підсумками участі в зустрічі Європейської ради заявила президентка Європейської комісії Роберта Мецола, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я дуже чітко довела до лідерів позицію Європейського парламенту. Ми маємо зробити те, що повинні зробити, щоб допомогти Україні захистити себе. Це означає, ми маємо колективну відповідальність, повинні прискорити та зробити більш інтенсивними наші зусилля, щоб доставити Україні те обладнання, якого вона потребує. Прийшов час перейти від риторики до дій. Україна діє як щит для Європи. Тож на нас також лежить відповідальність - виступати щитом для України», - наголосила Мецола.

Вона зауважила, що цю позицію Європарламенту вчора довела під час зустрічі із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

«Ми маємо посилити наші санкції, закрити всі прогалини та шляхи для їх обминання. Ми маємо зробити наступний крок у процесі розширення, і використати доходи від російських заморожених активів. Ми маємо продовжити автономні торговельні заходи, і в той же час захисти наших фермерів та наш внутрішній ринок. У цьому випадку час дійсно має значення», - додала Мецола.

Читайте також: Боротьба України за свободу надихає світ - Мецола

Вона зауважила, що Європа має здійснити рішучі кроки, щоб зміцнити власну безпеку. Це саме те, чого від ЄС очікують громадяни всіх країн ЄС, і до чого закликає Європейський парламент.

«Розширений Європейський Союз, із членством на основі чітких цілей, критеріїв і заслуг, буде найкращою інвестицією в мир, безпеку, стабільність та добробут на нашому континенті», - зазначила президентка Європарламенту.

У цьому контексті вона зауважила, що для ЄС прийшов час відкрити переговори про розширення з Боснією і Герцеговиною.

Як вже повідомлялося, 21 березня у Брюсселі розпочався дводенний саміт ЄС. Серед пріоритетних питань лідери ЄС розглядають нарощування військової допомоги для України та негайні заходи із зміцнення європейської оборони й безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-