Стефанішина: На складах США готові пакети військової допомоги Україні, але немає рішення Конгресу

Стефанішина: На складах США готові пакети військової допомоги Україні, але немає рішення Конгресу

Укрінформ
На складах Сполучених Штатів уже кілька місяців готові і другий, і третій пакети військової допомоги Україні, водночас Конгрес досі не схвалив рішення про їх фінансування.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на XVI Київському безпековому форумі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоримо про відсутність рішення Конгресу США, розуміємо, що вже зараз на американських воєнних складах четвертий місяць готові і другий, і третій пакети допомоги, які ми мали б отримати», – сказала урядовець.

Читайте також: Увесь діалог із НАТО зводиться до прохань «вести себе спокійно» на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Коментуючи переговори з американськими партнерами, Стефанішина зауважила, що вони закликають українську сторону «вчитися грати в покер». «Вони кажуть, що ми не дуже розуміємося на американській політиці, занадто агресивно реагуємо на відсутність цього рішення і закликають нас до поміркованої реакції. Водночас, без будь-яких прогнозів, я хочу звернути увагу на те, що ситуація вже зараз дуже погана», - сказала вона.

Читайте також: Україна довела здатність гарантувати безпеку для ЄС і НАТО - Стефанішина

Як повідомляв Укрінформ, демократи в Палаті представників США ініціювали процедуру збирання підписів, аби в обхід спікера Майка Джонсона винести на розгляд законопроєкт із фінансуванням потреб нацбезпеки, що містить допомогу Україні. Йдеться про петицію, яка є вкрай рідкісним процедурним інструментом.

13 лютого Сенат США у фінальному голосуванні підтримав законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню у $95 мільярдів, $60 млрд з яких для Києва.

Тепер документ мають схвалити у Палаті представників, перш ніж його направлять на підпис президенту Джо Байдену.

Фото: Київський безпековий форум

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-