Кулеба про відбиття Ізраїлем атаки Ірану: Україні також потрібна допомога союзників

Кулеба про відбиття Ізраїлем атаки Ірану: Україні також потрібна допомога союзників

Укрінформ
Україна вважає дуже успішною співпрацю Ізраїлю та союзників у відбитті іранської атаки ракетами і дронами й також просить партнерів надати необхідне озброєння для протидії російським ракетним ударам.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній з очільником МЗС Норвегії Еспеном Бартом Ейде пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми говоримо про відбиття ракетних атак та атак дронів на Ізраїль, я можу тільки сказати, що насправді спільні зусилля Ізраїлю і союзників, які, до речі, ще й наші союзники, були дуже вдалими. Ми бачимо, що коли союзники діють спільно і дуже скоординовано, жодна ракета не влучає в ціль в Ізраїлі. Жодна ракета! І все, що ми просимо у партнерів, – навіть якщо ви не можете діяти так, як ви дієте в Ізраїлі, дайте нам те, що потрібно, а решту ми зробимо самі», - сказав глава української дипломатії.

Читайте також: Боррель закликав до деескалації конфлікту між Ізраїлем та Іраном

Як повідомляв Укрінформ, в ніч проти 14 квітня Іран вдарив по Ізраїлю близько трьома сотнями дронів та ракет. Представник Армії оборони Ізраїлю Даніель Хагарі заявив, що Іран у ніч на 14 квітня запустив понад 300 ракет та безпілотників по Ізраїлю, 99% яких було перехоплено силами ППО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-