Посол України в Китаї зустрівся зі спецпредставником уряду КНР Лі Хуеєм

Посол України в Китаї зустрівся зі спецпредставником уряду КНР Лі Хуеєм

Укрінформ
Посол України в Китаї Павло Рябікін зустрівся зі спеціальним представником уряду КНР у справах Євразії Лі Хуеєм та підтвердив запрошення китайській стороні взяти участь у Глобальному саміту миру, що відбудеться у Швейцарії в червні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Посольство України в КНР.

Зазначається, що під час зустрічі сторони обмінялися думками щодо українсько-китайських відносин, повномасштабного вторгнення Росії в Україну та інших питань, що становлять спільний інтерес.

«Павло Рябікін акцентував на важливості активізації двостороннього політичного діалогу на всіх рівнях, а також підтвердив запрошення китайській стороні взяти участь у Саміті миру, що відбудеться у Швейцарії в червні 2024 року», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Китай вважає, що в «українській кризі» не повинно бути переможців і переможених

У ході переговорів сторони також відзначили, що взаємна повага суверенітету, територіальної цілісності і незалежності є непорушною основою українсько-китайських відносин.

Як повідомляв Укрінформ, лідер Китаю Сі Цзіньпін на переговорах із канцлером ФРН Олафом Шольцом у Пекіні заявив, що Китай підтримує проведення мирної конференції по Україні, але за участі Росії.

Фото: Посольство України в КНР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-