Байден підписав закон із допомогою Україні

Байден підписав закон із допомогою Україні

Відео
Укрінформ
Президент США Джо Байден затвердив своїм підписом закон H.R. 815 про додаткове фінансування потреб національної безпеки, який містить понад $60 мільярдів на підтримку України.

Про це він заявив у середу під час звернення до нації, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я щойно підписав пакет, пов’язаний із питаннями національної безпеки, який був ухвалений Палатою представників цими вихідними, а Сенатом – учора», - заявив глава Білого дому.

Він підкреслив, що це посилить безпеку Америки і світу, а також підтвердить глобальне лідерство Сполучених Штатів. За його словами, закон забезпечить життєво важливу підтримку партнерам Америки, щоб вони мали змогу захиститися від загроз власному суверенітету, життю та свободі своїх громадян.

«І це інвестиція в нашу власну безпеку, бо коли наші союзники сильніші – і я хочу наголосити на цьому знову й знову – коли наші союзники сильніші, ми також сильніші», - підкреслив Байден.

Читайте також: Є позитивне рішення Сенату США, допомога буде: яку зброю чекає Україна і як це вплине на війну

Він зауважив, що цей законодавчий акт пройшов довгий і складний шлях, перш ніж потрапити на підпис до Білого дому. У цьому зв’язку президент США висловив вдячність усім законодавцям у Конгресі від обох партій, які підтримали його запит щодо фінансування потреб національної безпеки Америки.

Згодом на офіційній сторінці Байдена у соцмережі X було оприлюднено відео підписання закону.

"Сьогодні ми відповіли на виклик історії у цій важливій переламній точці. Підписуючи наш пакет законодавства у галузі національної безпеки, ми кажемо світу, що Америка рішуче виступає за демократію та свободу та проти тиранії та репресій", - вказано у субтитрах.

Байден з такої нагоди прикріпив на свій костюм значок з прапорами України та США.

Як повідомляв Укрінформ, обидві палати Конгресу США впродовж останніх днів ухвалили законодавчу ініціативу з допомогою Україні, Ізраїлю й партнерам у Індо-Тихоокеанському регіоні, а також відповіддю на інші виклики нацбезпеці США. Цьому передували понад пів року дебатів та політичних суперечок, під час яких противники допомоги Україні з республіканського табору блокували просування законопроєкту. Тим не менше, на основних голосуваннях цього тижня члени Палати представників і Сенату американського Конгресу підтримали ініціативу із зовнішньою підтримкою переважною більшістю.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-