Допомога Україні буде відправлена впродовж наступних годин - Байден

Допомога Україні буде відправлена впродовж наступних годин - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що черговий пакет з оборонною підтримкою Україні буде відправлений впродовж наступних кількох годин.

Про це він заявив у середу під час звернення до нації з нагоди затвердження закону про додаткове фінансування потреб нацбезпеки США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я подбаю про те, щоб поставки почалися негайно. Впродовж ближчих годин, буквально, за кілька годин ми дійсно почнемо постачання в Україну обладнання для ППО, для артилерії, для ракетних систем і бронетехніки», - заявив президент США.

Він наголосив, що цей пакет є довгоочікуваним та життєво важливим для українських бійців на полі бою, а також жителів мирних міст, які потерпають від російських обстрілів ракетами та БПЛА.

Читайте також: Байден підписав закон із допомогою Україні

У цьому зв’язку Байден зазначив, що був приємно вражений, коли побачив репортаж, як українські військові в окопах раділи, коли Палата представників нарешті ухвалила законопроєкт із допомогою Україні.

Водночас глава Білого дому підкреслив, що оборонна допомога для ЗСУ є інвестицією як в безпеку самої України, так і Європи, а також Сполучених Штатів.

«Ми надсилаємо в Україну озброєння з власних складів, а потім замінюємо ці запаси новою продукцією від американських компаній тут, в Америці. Ракети Patriot зроблені в Арізоні, системі Javelin – в Алабамі, артилерійські снаряди – в Огайо, Пенсильванії й Техасі», - зауважив Байден.

Іншими словами, США допомагають Україні та водночас інвестують у власну промислову базу й підтримують робочі місця на підприємствах у майже 40 штатів по всій Америці.

Президент США також відзначив роль Європи та інших союзників, які також продовжують надсилати підтримку Україні, оскільки всі розуміють, що йдеться про колективну безпеку.

«Якщо Путін переможе в Україні, наступним кроком російських військ цілком може стати напад на союзника по НАТО», - продовжив Байден.

Читайте також: Схвалення США допомоги для України матиме ефект стримування для всіх авторитарних режимів - Умєров

Це, за його словами, вимагатиме застосування Статті 5 Північноатлантичного договору, яка стверджує, що напад на одного – це напад на всіх. Це означатиме, що Америка надсилатиме власних чоловіків та жінок у бій так само, як наші союзники по НАТО прийшли нам на США після терактів 11 вересня.

«Ось чому ми підтримуємо і нарощуємо підтримку зараз Україні, щоби не дати Путіну втягнути Сполучені Штати у війну в Європі в майбутньому», - наголосив Байден.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Президент США Джо Байден підписав закон H.R. 815 про додаткове фінансування потреб національної безпеки, який містить понад $60 мільярдів на підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-