Україна очікує на додаткові засоби протиповітряного захисту від ЄС та НАТО - Стефанішина

Україна очікує на додаткові засоби протиповітряного захисту від ЄС та НАТО - Стефанішина

Укрінформ
Україна продовжує потерпати від масованих російських ракетних атак проти її міст та селищ, що спричиняють великі втрати серед мирного населення, та сподівається на допомогу західних союзників і партнерів у збільшенні їй поставок засобів протиповітряного захисту.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком неформального засідання Ради міністрів ЄС із загальних справ заявила віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вчора генеральний секретар НАТО здійснив візит до Києва. Були досягнуті дуже потужні домовленості по цілому ряду рішень союзників щодо (поставок) додаткових елементів протиповітряного захисту. Ми сподіваємося на відповідні рішення, які мають прийматися. Тим часом, всі українські міста страждають від масованих ракетних атак. Ми бачили масовані обстріли проти Одеси і Харкова, де багато мирних людей були вбиті Російською Федерацією, або отримали поранення», - сказала Стефанішина.

Вона зауважила, що скористається цим візитом до Брюсселя, щоб увійти в контакт з європейськими партнерами та союзниками, щоб прискорити таке постачання, а також мобілізувати політичну єдність європейської сторони навколо застосування додаткових санкцій проти країни-агресора, зокрема, щодо поводження із заблокованими в ЄС російськими фінансовими активами, які, за словами представниці уряду, мають використовуватися для відновлення та відбудови України.

Читайте також: Україна у Брюсселі розповість про реформи перед стартом переговорів щодо вступу в ЄС - Стефанішина

Ольга Стефанішина зауважила, що Україна сподівається на збільшення обсягів військової допомоги від союзників та партнерів, а також на їх подальші кроки з наближення України до ЄС і до НАТО.

Як повідомляв Укрінформ, віцепремʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина сьогодні прибула до Брюсселю для участі в неформальному засіданні Ради із загальних справ Євросоюзу, яке проводиться з нагоди двадцятої річниці розширення ЄС від 2004 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-