Росіяни образили пам'ять усіх загиблих у боротьбі з нацизмом - Україна в ОБСЄ

Росіяни образили пам'ять усіх загиблих у боротьбі з нацизмом - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Російське суспільство, інфіковане ксенофобією та шовінізмом, перетворило гасло "ніколи більше" на "можемо повторити", тим самим образивши пам'ять усіх, хто віддав своє життя у боротьбі з нацизмом.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ.

"Сьогодні Україна, як і багато інших країн світу, відзначає перемогу над нацизмом та вшановує пам'ять жертв Другої світової війни – найбільш жорстокого та руйнівного конфлікту, який коли-небудь переживало людство. Ця війна стала однією з найбільших трагедій, що коли-небудь торкалися народів світу, спричинивши величезні людські страждання", - зазначила на початку свого виступу українська дипломатка.

Вона додала, що, на жаль, не всі країни світу зробили правильні висновки з гірких уроків минулого.

"Російське суспільство, інфіковане ксенофобією та шовінізмом, перетворило гасло "ніколи більше" на "можемо повторити", тим самим образивши пам'ять усіх, хто віддав своє життя за краще майбутнє. Фанатично підтримуваний своїми слухняними і сліпо відданими громадянами, самопроголошений лідер Росії Володимир Путін, чия чергова так звана "інавгурація" відбулася вчора, оголосив весь демократичний світ ворожим і розпочав агресивну війну проти України", - заявила Костенко.

Читайте також: 9 Травня – символ перемоги для ворога? То для нас – це інша дата!

Заступниця очільника української місії при ОБСЄ вказала на те, що вже понад два роки російська сторона регулярно звітує про свої так звані "військові успіхи" в Україні, стверджуючи, що "всі цілі спеціальної військової операції будуть досягнуті". "Щодня мільйони українців живуть під постійною загрозою ракетних, повітряних та артилерійських атак лише тому, що російський злочинний режим у Кремлі заперечує існування України як вільної та незалежної держави", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні з нагоди Дня пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні заявив, що українці, які 80 років тому боролися з нацизмом, знову протидіють злу, що відродилося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-