Ющенко: Жоден український політик не поступиться територією заради припинення війни

Ющенко: Жоден український політик не поступиться територією заради припинення війни

Укрінформ
Третій президент України Віктор Ющенко заявив, що затримка США з військовою допомогою була «колосальним» зволіканням, яке дозволило Путіну завдати більшої шкоди Україні.

Про це він розповів в інтерв’ю Associated Press, передає Укрінформ.

За його словами, ця затримка «не є фатальною» для України, але вона змусила українських військових переглянути цьогорічну військову кампанію. Він підкреслив, що більших успіхів можна досягти, якщо союзники будуть об'єднані.

«Для Путіна головним геополітичним викликом є свобода і демократія. І сьогодні він використовує всі наявні ресурси, щоб показати, що західний світ слабкий і не здатний до об'єднання», - сказав Ющенко.

Ющенко підтримав ведення війни президентом Володимиром Зеленським і заявив, що жоден український політик не відмовиться від території заради припинення війни. Він зауважив, що для США та Європи було б «великою помилкою» очікувати на таку угоду заради миру, і що це лише заохотить Путіна до нового нападу.

«Це дасть Путіну п'ять чи сім років, щоб зміцнитись, а потім знову розпочати ці жахіття», - сказав експрезидент.

Він закликав західних союзників швидше приймати політичні рішення, щоб допомогти Україні.

«Лінія фронту працює 24 години на добу, вона не знає відпусток», - сказав він, додавши, що гостра нестача боєприпасів змусила українські сили здавати село за селом на лінії фронту, і посіяла занепокоєння серед західних союзників України щодо перспектив Києва у відбитті російського вторгнення. Це стало сигналом для Путіна «нападати, руйнувати інфраструктуру, чинити безчинства по всій Україні», - наголосив Ющенко.

«І, звичайно, це підриває моральний дух тих у світі, хто стоїть з Україною і підтримує її», - сказав експрезидент.

За словами Ющенка, Україна зазнала великих втрат за два роки повномасштабної війни, і йому соромно чути аргументи про «втому від війни» і що це не повинно бути виправданням для того, щоб припинити боротьбу.

«Кожного дня ми платимо за це життям. Життями дітей і жінок, життями українських солдатів. Щодня руйнується наша інфраструктура», - сказав експрезидент.

Він вважає перемогу України неминучою, враховуючи жертви, на які йдуть громадяни країни, і розглядає цю війну як визначальну битву за захист демократії від тиранії та імперіалізму.

Читайте також: Росіянам не вдалося просунутися у бік Липців та Нескучного на Харківському напрямку

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що атаки росіян у Харківській області триватимуть ще три-чотири дні, після чого війська РФ, як очікується, «зроблять рішучий наступ у напрямку Сум».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-