Лідер Південної Кореї візьме участь у Саміті миру

Лідер Південної Кореї візьме участь у Саміті миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем, який підтвердив свою участь у Саміті миру.

Як передає Укрінформ, про це глава Української держави повідомив у соцмережі Х.

«Поспілкувався з Президентом Республіки Корея Юн Сок Йолем про Глобальний саміт миру й важливість заохочення до участі в ньому якомога більшої кількості країн, зокрема з Азійсько-Тихоокеанського регіону й Африки. Вдячний Президенту Юн Сок Йолю за підтвердження участі Республіки Корея в Саміті», - зазначив Зеленський.

Перший Саміт миру, за його словами, має закласти основу для справедливого й тривалого миру в Україні.

Президент України подякував Республіці Корея та її народу за принципову й довготривалу підтримку України та українців.

«Обговорили також шляхи подальшого розвитку нашої двосторонньої співпраці, зокрема у сфері гуманітарного розмінування. Окрему увагу приділили системі гарантій безпеки для України та перспективі укладення відповідної двосторонньої безпекової угоди», - поінформував Зеленський.

Читайте також: Єрмак закликав амбасадорів United24 поширювати інформацію про Саміт миру

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня міністр закордонних справ Південної Кореї Чо Тхе Юл оголосив, що його країна надасть Україні середньо- і довгостроковий пакет допомоги в розмірі 2,3 млрд доларів. Крім того, Сеул запропонував виділити 12 млн доларів на реабілітацію поранених українських військових через трастовий фонд НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-