Україна вже виконала першу важливу умову для вступу до ЄС - польський міністр

Україна вже виконала першу важливу умову для вступу до ЄС - польський міністр

Фото
Укрінформ
Україна вже виконала першу важливу умову євроінтеграції: є згода еліт і українського суспільства щодо вступу до ЄС.

Про це під час дискусії на тему «Відбудова України: виклики і можливості», що відбулася у Варшавській школі економіки, заявив міністр з питань ЄС в польському уряді Адам Шлапка, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, Варшава робить все можливе для швидкого прийняття переговорної рамки щодо євроінтеграції Києва.

Як зазначив польський міністр, після Революції Гідності, початку російської агресії проти України в 2014 році і повномасштабного вторгнення РФ в 2022 році українське суспільство вже не має абсолютно жодних сумнівів щодо напрямку інтеграції із західним світом. Шлапка підкреслив: в Україні зараз є згода еліт і цілого суспільства щодо вступу до ЄС, «що є першою необхідною умовою євроінтеграції, яку Україна вже виконала».

Другою необхідною умовою на цьому шляху він назвав безперервність процесу євроінтеграції України і досягнення прогресу в цьому питанні.

«Навіть якщо цей процес не завершиться швидко, а він буде довготривалим, навіть якщо він буде складним, то він повинен активно просуватися вперед. У цьому питанні переважна більшість країн ЄС підтримує Україну, а Польща є в авангарді цих країн. Ми дуже сильно тиснемо, щоб було прийнято переговорні рамки, які дозволять відкривати наступні переговорні кластери», - наголосив Шлапка.

Читайте також: Процес євроінтеграції України не може бути лише обіцянкою і тривати вічно - Дуда

Він зазначив, що Польща має великий досвід євроінтеграції і 20-річний стаж членства у Спільноті і готова ним ділитися з Україною.

Як повідомляв Укрінформ, під час нещодавнього візиту до Києва президентка Європарламенту Роберта Мецола висловила сподівання, що Рада ЄС затвердить переговорну рамку з Україною у червні.

Дискусія у Варшаві відбулася в межах українського тижня у Вищій школі економіки, організованого в цьому виші студентським науковим колом з відбудови України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-