У центрі уваги перемовин з Блінкеном були ситуація на Харківщині та Донеччині - Кулеба

У центрі уваги перемовин з Блінкеном були ситуація на Харківщині та Донеччині - Кулеба

Укрінформ
У центрі уваги перемовин міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з держсекретарем США Ентоні Блінкеном була ситуація на фронті у районі Харківщини та Донеччини і прискорення поставок озброєнь та боєприпасів для зриву наступальних планів Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеби на спільній з державним секретарем США Ентоні Блінкеном пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми обговорили в буквальному сенсі всі питання... Безумовно, сьогодні, в центрі уваги були Харківщина та Донеччина - найбільш складні ділянки нашого фронту. Візит Тоні (Блінкена - ред.) - це також сигнал підтримки нашим захисникам: США поруч, допомога надходить, вона зробить наш спротив більш ефективним», - сказав Кулеба.

Він зауважив, що російський терор можна зупинити лише силою, рішучістю та швидкістю всієї коаліції партнерів, на чолі якої стоять США.

«Сьогодні сигнал і ключове питання, яке ми проговорювали, стосувалося не лише обсягу зброї та боєприпасів, які мають бути поставлені в Україну, а й швидкості цих постачань. Все має відбуватися швидко, зброя має надходити швидко, щоб ми мали можливість зірвати наступальні плани Росії в Україні і запобігти її агресивним планам проти решти Європи та євроатлантичної спільноти», - акцентував очільник МЗС.

Читайте також: США виділяють додаткові $2 мільярди на військову підтримку України - Блінкен

Кулеба подякував США за виділення додаткового фінансування Україні. Він також вкотре наголосив на необхідності постачання в Україну додаткових ЗРК Рatriot.

«Ми предметно пройшлися буквально по кожній системі, яка є на горизонті, і яку можна привезти в Україну. Держсекретар працює з кожною відповідною країною і докладає великих зусиль для цього, і я йому за це вдячний», - зазначив Кулеба.

Він нагадав, що загалом нам терміново потрібні сім батарей, з них дві - «буквально на вчора» для захисту Харківщини.

«Місто Харків і вся Харківщина - це зараз точка (докладання - ред.) наших зусиль, щоб зробити життя харків’ян безпечнішим і втримати позиції на Харківщині під тиском росіян. Можливості передати нам ці ЗРК Рatriot є, ми всі наполегливо над цим працюємо, щоб це сталося якнайшвидше. Я радий, що ми поступово наближаємося до цієї мети, але це треба робити ще швидше», - наголосив очільник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з державним секретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном наголосив, що Україні необхідні два ЗРК Patriot для захисту Харківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-