У Молдові підтвердили участь у Саміті миру

У Молдові підтвердили участь у Саміті миру

Укрінформ
Спікер парламенту Молдови Ігор Гросу підтвердив участь країни у Глобальному саміті миру у Швейцарії.

Про це він сказав на зустрічі з членами української делегації з міжпарламентських зв'язків Верховної Ради Михайлом Радуцьким та Миколою Стефанчуком, передає Укрінформ із посиланням на МОЛДПРЕС.

Гросу зазначив, що обговорив з українськими колегами поточну ситуацію в регіоні та те, як Молдова може продовжувати допомагати Україні у варварській війні, розв'язаній Російською Федерацією.

«У Республіки Молдова та України однакові прагнення – бути частиною великої європейської родини у просторі миру та свободи. Для цього ми разом із нашими колегами з України робимо "домашню роботу", щоб якнайшвидше розпочати переговори з ЄС», – сказав спікер молдовського парламенту.

Гросу також повідомив, що найближчим часом парламент Молдови ухвалить заяву, яка засуджує Росію за незаконну депортацію українських дітей. За офіційними даними, виявлено понад 20 тисяч українських дітей, викрадених та вивезених до Росії.

«Ми також візьмемо участь у Саміті миру щодо України та майбутній конференції з відновлення України в Берліні. Ми з першого дня засудили війну, розв'язану Російською Федерацією, підтримали Україну та український народ і продовжимо це робити», – підсумував спікер.

Читайте також: Німеччина про Саміт миру: Важлива участь країн, які не надають активної підтримки Україні

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасники вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії. Українська формула миру - дипломатичний механізм, який пропонує Україна для досягнення справедливого закінчення війни, розв'язаної Росією.

У конференції «Відбудова України» (Ukraine Recovery Conference, URC), яка має відбутися 11-12 червня в Берліні, участь візьмуть, як очікується, близько півтори тисячі учасників.

Фото: МОЛДПРЕС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-