Зеленський і Санчес підписали безпекову угоду, що передбачає підтримку України на €1 мільярд

Зеленський і Санчес підписали безпекову угоду, що передбачає підтримку України на €1 мільярд

Відео
Укрінформ
У Мадриді Президент України Володимир Зеленський та Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес підписали двосторонню безпекову угоду.

Про це повідомляється на Фейсбуці Офісу Президента України, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми з Прем’єр-міністром (Іспанії Педро Санчесом) підписали двосторонню безпекову угоду між нашими державами. Я дуже дякую за цю угоду. Дійсно, вагомий стратегічний документ. На цей рік ми зафіксували один мільярд євро військової допомоги, а на період до 2027 року — 5 мільярдів євро для України від Іспанії через Європейський фонд миру», - розповів Зеленський. 

За його словами, Україна цінує інтерес Іспанії до спільного виробництва зброї та розвитку безпекових технологій. «Спільні проєкти обов’язково додадуть сили нашим народам і не лише військової, але й економічної. Хочу подякувати за рішення надати додаткові снаряди, додаткову броньовану техніку», - відзначив глава Української держави.

Відео: Facebook / Офіс Президента України

Читайте також: Іспанія виділить Україні рекордний пакет військової допомоги на понад €1,1 мільярда - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Україна уклала вже дев’ять двосторонніх безпекових угод: з Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією. Цей документ підписують на виконання Спільної декларації G7 про підтримку України.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-