Путін намагається підірвати майбутній Саміт миру в Швейцарії - Боррель

Путін намагається підірвати майбутній Саміт миру в Швейцарії - Боррель

Укрінформ
Говорячи нібито про мирні переговори, Путін продовжує свої варварські атаки проти цивільної інфраструктури та проти мирного населення України та намагається підірвати майбутній Саміт миру в Швейцарії, який буде присвячений пошуку шляхів до майбутнього мирного процесу.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Путін говорить про мирні переговори, але його армія розпочала ще один наступ проти Харкова. Вони обстрілюють щільно заселені цивільні будинки, намагаються підірвати майбутній Саміт миру в Швейцарії. Ми повністю підтримуємо цей саміт, який організований Швейцарією за запитом України. Його метою є сприяти майбутньому мирному процесу. Ми працюємо над якомога ширшою участю у цьому заході», - зазначив Жозеп Боррель.

Він нагадав, що одним із наслідків масованих атак російських військ проти України стали «катастрофічні пошкодження» електричних мереж, внаслідок чого у певні часи населення стикається із перериваннями у постачанні електроенергії.

Читайте також: Україна просить дозвіл на використання західної зброї проти військових цілей в Росії - Боррель

«Це буде мати великий негативний ефект зараз та, на жаль, великий ефект протягом наступної зими. Так, ми наразі наближаємося до літа. Але число електричних станцій та електричних спроможностей, що були зруйновані росіянами, продовжує зростати», - зазначив Високий представник ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, перший Саміт миру відбудеться 15–16 червня в Бюргенштоці, поблизу міста Люцерн у Швейцарії. До участі запрошені та очікуються глави держав та урядів з усіх континентів. Саміт стане платформою для обговорення шляхів досягнення всеосяжного, справедливого й тривалого миру для України, відповідно до Статуту ООН та норм міжнародного права.

Сьогодні у Брюсселі відбулося формальне засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ, головними питаннями якої були врегулювання кризи на Близькому Сході та ситуація в Україні внаслідок російської агресії.

Завтра обговорення цих тем Рада міністрів ЄС із зовнішніх відносин продовжить за участі європейських міністрів оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-