МЗС презентувало Комунікаційну стратегію «Україна - країни Латинської Америки та Карибського басейну»

МЗС презентувало Комунікаційну стратегію «Україна - країни Латинської Америки та Карибського басейну»

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України презентувало першу Комунікаційну стратегію «Україна - країни Латинської Америки та Карибського басейну» на 2024-2026 роки.

У презентації взяли участь керівники зовнішньополітичного відомства, перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Корнієнко, українські та іноземні дипломати, науковці та експерти, повідомляє кореспондент Укрінформу,

«Ми вперше розробили таку ґрунтовну окрему Комунікаційну стратегію "Україна - країни Латинської Америки та Карибського басейну". Вона структурує наші думки, наші активності, вона є дороговказом і має на меті допомогти налагодженню ефективного діалогу з латиноамериканськими аудиторіями, перезавантажити образ реальної України, її можливостей, сьогодення, сформувати позитивний імідж нашої країни в регіоні у морі тієї пропаганди, яку російська інформаційна машина хвилями накочує на регіон», - сказав у виступі на презентації Комінукаційної стратегії міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також: Шмигаль провів зустріч із медійниками країн Латинської Америки та Карибського басейну

Він зазначив, що Україна готова до нових викликів і нових можливостей у нинішньому стрімкому світі, і держави Латинської Америки та Карибського басейну з їхнім динамічним розвитком, багатою історією і цінностями свободи та незалежності стають для нас особливо важливими партнерами.

«Чому Латинська Америка? Відповідь найперша і очевидна - тому що це важливий регіон. По-друге, попри географічну віддаленість, ми поділяємо базові цінності поваги до суверенітету та територіальної цілісності держав і, звісно, прагнення свободи. La libertad - це те, що об'єднує нас із латиноамериканськими країнами та створює міцну основу для партнерства на рівні національного ДНК. По-третє - це нові можливості в торгівлі...Є ще одна причина, чому ми хочемо нової якості відносин з Латинською Америкою - тому, що ми прагнемо зміцнювати співробітництво з ними не лише на двосторонньому рівні, не лише рівні глобальних міжнародних організацій, таких, як ООН, а й на більш глибокому рівні регіональних утворень», - акцентував глава української дипломатії.

Кулеба підкреслив, що Україна має іти в кожен куточок світу, в кожен регіон, де ми маємо національні інтереси та несемо додану вартість для наших партнерів.

"Ми маємо іти туди, щоб говорити правду про Україну, бо якщо ти не говориш правду про себе, то інші про тебе брехатимуть", - зауважив міністр.

Читайте також: Кулеба: Якщо на Саміт миру приїде Байден, то на вищому рівні буде представлено «ще більше» країн

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України у січні розробило першу в історії Стратегію розвитку відносин України та країн Латинської Америки і Карибського басейну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-