Зеленський та король Бельгії обговорили проведення Саміту миру

Зеленський та король Бельгії обговорили проведення Саміту миру

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час робочого візиту до Бельгії мав аудієнцію у короля бельгійців Філіпа, під час якої йшлося про проведення Саміту миру.

Про це повідомляється на сайті глави держави, передає Укрінформ.

«Сторони обговорили перший Глобальний саміт миру, метою якого є встановлення справедливого миру в Україні. Глава Української держави поінформував бельгійського монарха про бачення та очікування України від Саміту», - йдеться у повідомленні.

Зеленський також подякував Бельгії та бельгійському народові за вагому всебічну підтримку України та українців від початку повномасштабного російського вторгнення.

«Український народ завжди пам’ятатиме ваші відкриті серця. Дякуємо Бельгії за всю необхідну підтримку, а також надання тимчасового захисту для майже 80 тисяч українців», – сказав він.

Президент України і король бельгійців обговорили гуманітарну ситуацію та шляхи її покращення.

Зеленський запросив короля та королеву бельгійців відвідати Україну.

Читайте також: Кулеба: Якщо на Саміт миру приїде Байден, то на вищому рівні буде представлено «ще більше» країн

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-