Зеленський обговорив із президентом Португалії протидію агресії РФ й підготовку до Саміту миру

Зеленський обговорив із президентом Португалії протидію агресії РФ й підготовку до Саміту миру

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський зустрівся у вівторок у Лісабоні з президентом Португалії Марселу Ребелу де Соузою.

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента, передає Укрінформ.

Відео: Zelenskiy/Official

"Глава Української держави подякував за допомогу з боку Португалії у протидії російській збройній агресії та підтримку українських громадян, які знайшли прихисток у цій країні", - йдеться у повідомленні.

Зеленський відзначив виділення €100 мільйонів на закупівлю артилерійських снарядів для України в межах ініціативи Чехії та участь Португалії у підготовці персоналу Сил оборони.

Сторони також обговорили підготовку до Глобального саміту миру й наголосили на необхідності якомога ширшого представлення всіх континентів на ньому.

Читайте також: Португалія докладає всіх зусиль, аби залучити якомога більше країн до участі у Саміті миру - прем’єр

Окрему увагу Володимир Зеленський і Марселу Ребелу де Соуза приділили інтеграції України до ЄС і НАТО. Президент України подякував за підтримку нашої країни на цьому шляху.

Як повідомляв Укрінформ, У Лісабоні Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру підписали двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-