Росія використовує для ескалації прагнення Заходу її уникнути - Кулеба

Росія використовує для ескалації прагнення Заходу її уникнути - Кулеба

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що коли в НАТО немає наступальної позиції щодо членства України, Росія починає тиснути на Альянс і використовувати для ескалації прагнення Заходу її уникнути.

Про це глава української дипломатії заявив у інтерв’ю OBOZ.UA, передає Укрінформ.

Кулеба констатував, що зараз є дві країни (США і Німеччина – ред.), які найбільш скептично налаштовані щодо членства України в НАТО. За його словами, вони вважають, що це дорівнює ескалації, бо нібито Росія цього точно не пробачить. У цьому контексті очільник МЗС нагадав, що США і Німеччина з початку повномасштабного вторгнення дуже багато допомагають Україні, але у ключових рішеннях, зокрема, щодо надання «Хаймарсів», танків «Леопард», вони керувалися цією позицією, «тому що це ескалація».

Читайте також: Ядерні погрози Росії свідчать про прагнення Кремля до ескалації - речник ЄС

«Але жодного разу цей їхній страх ескалації не справдився. Натомість Росія якраз використовує цей страх для того, щоб здійснювати ескалацію. І ми бачимо, коли в НАТО немає наступальної політичної позиції щодо членства України, то Росія починає тиснути на Альянс. Наприклад, як-от історія з переглядом морського кордону натовських країн у Балтійському морі. Тому це працює все дуже просто. Якщо ти не перебуваєш у наступальній позиції, то твій ворог починає наступати на тебе», - зазначив Кулеба.

Читайте також: Євросоюз має позбутися страху перед Росією та допомогти Україні перемогти - глава МЗС Литви

Як повідомлялося, наприкінці травня російські ЗМІ повідомили про ініціативу Міністерства оборони РФ «оновити» в односторонньому порядку координати державного кордону у Балтійському морі.

Віцепремʼєрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на початку квітня заявила, що всі провідні союзники Києва, окрім США і Німеччини, підтримують ідею надання Україні офіційного запрошення до вступу в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-