Україна має повне право на відповідь Росії - міністр оборони Франції

Україна має повне право на відповідь Росії - міністр оборони Франції

Укрінформ
Франція дає «дипломатичний дозвіл» Україні на використання французької зброї для ударів по території Росії. Водночас, за її даними, Україна ще не використовувала її зброю в такий спосіб.

Як передає Укрінформ, про це міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню розповів в ефірі franceinfo.

«Україна має повне право на відповідь», - сказав Лекорню, додавши, що «з точки зору міжнародного права тут немає нічого нового». За його словами, цей «дипломатичний дозвіл» є просто застосуванням закону.

«Країна, що зазнала нападу, може завдати удару у відповідь на осередки військової агресії на іншій території», - пояснив міністр збройних сил Франції.

«Це Росія змінює спосіб ведення війни. Отже, це також Росія взяла на себе ризик побачити, як її територія зазнає удару. Ми не повинні плутати ролі», - додав міністр.

Читайте також: Можливість України вражати агресора на його території відповідає міжнародному праву - речник ЄС

Себастьян Лекорну також наголосив на тому, що «зброя, надана Україні, дозволяє Україні захищати себе, але це не робить Францію воюючою державою».

Міністрові також не відомо про факти застосування французької зброї за межами України станом на зараз: «Наскільки відомо міністру оборони Франції, «ні», Україна ще не використовувала французьку зброю для нанесення ударів по російській території».

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина дозволила Україні використовувати надану зброю по цілях у РФ. Уряд ФРН заявив, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, для захисту від російських атак, які завдають безпосередньо із прикордонних територій.

Фото: en.armradio.am

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-