Формула миру, енергетика та зброя: Шмигаль обговорив пріоритети України з послами країн ЄС

Формула миру, енергетика та зброя: Шмигаль обговорив пріоритети України з послами країн ЄС

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль обговорив актуальні питання і пріоритети України з послами країн Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Телеграмі.

Це, за словами очільника уряду, "відкриття переговорів про членство України в червні, реалізація реформ, конфіскація російських активів, Формула миру, енергетика та зброя".

Шмигаль наголосив, що для України важлива можливість використання зброї партнерів на території Росії, що допоможе посилити спроможність оборонятися.

Він висловив вдячність країнам, які вже заявили про таку можливість публічно.

"Ще один пріоритет — артилерійські боєприпаси. Подякував Чехії за ініціативу. Розраховуємо на ритмічні та безперервні поставки снарядів. Торкнулися й теми нарощення виробництва власної української зброї", - зауважив голова уряду.

Також він підкреслив потребу в протиповітряній обороні. Щонайменше сім систем Patriot та літаки F-16 суттєво допоможуть в захисті людей та критичної інфраструктури, зазначив Шмигаль.

Окрему увагу учасники зустрічі приділили енергетиці.

"Подякував за надання необхідного обладнання для відновлення об’єктів. Закликав також розглянути можливість збільшення спроможності імпорту електроенергії з 1,7 ГВт до 2,2 ГВт. Це важливо на тлі російського енергетичного терору", - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: Шмигаль обговорив із Мецолою євроінтеграцію та конфіскацію російських активів

Він подякував країнам ЄС за "непохитну підтримку й розуміння нагальних потреб задля продовження боротьби за наші спільні цінності".

Як повідомляв Укрінформ, 28 травня Шмигаль та лідери держав Євросоюзу під час робочої зустрічі у Празі обговорили забезпечення України системами протиповітряної оборони.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-