Зеленський - про дозвіл на використання зброї по території РФ: Кожен день роздумів забирає життя людей

Зеленський - про дозвіл на використання зброї по території РФ: Кожен день роздумів забирає життя людей

Укрінформ
Кожен день роздумів міжнародних партнерів щодо надання Україні дозволу для нанесення ударів по військовим цілях на території Російської Федерації забирає життя людей в Україні.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив у інтерв’ю The Guardian, передає Укрінформ.

«Я думаю, що їм (міжнародним партнерам - ред.) треба в нас вірити більше. Я думаю, що все ж таки нам складніше за всіх. Це не якась там риторика і пафос. Все ж таки ми сплачуємо найбільшу ціну», - зазначив він.

Глава держави наголосив, аби зрозуміти ціну, яку Україна платить у цій війні, «треба не тільки політична воля, треба глибше розуміти наслідки цього».

«Треба розуміти, що день роздумів, день рішень, день діалогу в Конгресі, забирає життя людей в Україні. І тому мені здається, що треба вірити в нас більше», - наголосив Зеленський.

Він навів приклад та висловив слова вдячності Великій Британії, яка перша з держав дозволила застосовувати крилаті ракети «Storm Shadow» по тимчасово окупованих агресором територіях, зокрема по Криму.

Читайте також: Україна має повне право на відповідь Росії - міністр оборони Франції

«Ми вдячні за допомогу, просто іноді нам боляче, що цей діалог між партнерами дуже довгий. Повірте, ми повинні відповідати ворогу, який не розуміє нічого, крім сили. Ми - не перша і не остання їх ціль. Повірте, поки ми можемо захищатись, то можемо захищати всіх, але допоможіть нам. Це справедливо, адже ми частина вас», - зауважив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 31 травня Державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-