Зеленський зустрівся з главою Пентагону - обговорили оборонні потреби України

Зеленський зустрівся з главою Пентагону - обговорили оборонні потреби України

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із міністром оборони США Ллойдом Остіном оборонні потреби України.

Як передає Укрінформ, про це він повідомив у Фейсбуці.

Зустріч відбулась на полях Азійського саміту з питань безпеки «Діалог Шангрі-Ла».

«Обговорили ключове - оборонні потреби нашої держави, посилення української системи ППО, коаліцію F-16, підготовку двосторонньої безпекової угоди», - заявив Зеленський.

Він подякував Президенту США Джо Байдену за ухвалення важливого рішення щодо захисних ударів американською зброєю по території ворога для ефективної протидії російським спробам розширювати зону бойових дій.

Відео: Офіційний канал Президента України Володимира Зеленського

«Цінуємо життєво важливу оборонну та політичну підтримку України від Сполучених Штатів Америки», - підкреслив Зеленський.

Читайте також: США не змінили офіційної позиції щодо ударів по об’єктах в Росії – Пентагон

Як повідомляє пресслужба глави держави, окремо Зеленський наголосив на критичній важливості ухваленого Конгресом США пакета військової допомоги.

Сторони обговорили оборонні потреби України, на які спрямовується допомога від Сполучених Штатів, зокрема для тренування та комплектації нових бригад.

Зеленський подякував Остіну за активну роботу з посилення української системи ППО. «Це найважливіший трек зараз для захисту життів українців, наших міст, громад і цивільної інфраструктури. Це дуже важливо», - зазначив Президент.

Співрозмовники також приділили увагу коаліції F-16, зокрема необхідним спільним зусиллям для пришвидшення постачання винищувачів.

Глава держави окремо висловив вдячність за ухвалення адміністрацією Президента США важливого рішення про дозвіл обмежених ударів американською зброєю по території Росії для ефективної протидії спробам РФ розширювати зону бойових дій.

Президент України та міністр оборони Сполучених Штатів Америки відзначили прогрес у підготовці двосторонньої безпекової угоди.

Зеленський повідомив Остіну про зусилля, які докладає Росія, щоб зірвати перший Глобальний саміт миру.

Глава держави наголосив, що участь усіх ключових партнерів України позбавить сенсу такі намагання Росії.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський і двопартійна делегація Комітету із закордонних справ Палати представників Конгресу США обговорили під час зустрічі в Сінгапурі ключові напрями подальшої військової допомоги Україні, зокрема в посиленні протиповітряної оборони додатковими системами та ракетами до них.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-