Китай відреагував на заяву Зеленського щодо зриву Саміту миру

Китай відреагував на заяву Зеленського щодо зриву Саміту миру

Укрінформ
У Китаї заявили, що ніколи «не роздмухували і не розпалювали вогонь» російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, про це заявила речниця китайського МЗС Мао Нін у відповідь на заяву Президента України Володимира Зеленського щодо того, що Росія за допомогою Китаю прагне зірвати Саміт миру в Швейцарії, повідомляє The Guardian.

Китай вважає, що усі зусилля, спрямовані на підтримку мирних заходів у російсько-українській війні, повинні бути визнані, сказала Мао у відповідь на запитання про червневий Саміт миру.

Пекін надає велике значення відносинам із Україною та залишається її найбільшим торговельним партнером, заявила Мао. Вона додала, що позиція Китаю щодо участі у Саміті миру в Швейцарії є дуже «відкритою і прозорою».

Читайте також: Сигнал без позитива: Зеленський відреагував на відмову Китаю взяти участь у Саміті миру

«Ми віримо, що зможемо отримати розуміння і підтримку усіх сторін», - додала Мао.

Як повідомляв Укрінформ, 2 червня Президент Володимир Зеленський під час спілкування з представниками іноземних ЗМІ на полях конференції «Діалог Шангрі-Ла» заявив, що Україна без позитиву сприймає той факт, що Китай не братиме участь у Глобальному саміті миру в Швейцарії.

Окрім цього, Зеленський зазначив, що Китай працює над тим, щоб країни не приїжджали на саміт, а також заявив, що за підтримки Китаєм Росії війна буде довшою.

Читайте також: Заступник міністра фінансів США застеріг Китай від підтримки Росії

«Росія, на жаль, користуючись впливом Китаю на регіон, китайськими дипломатами, робить все, щоб зірвати Саміт миру. На жаль, така велика незалежна потужна країна як Китай є інструментом в руках Путіна», – сказав Зеленський представникам медіа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-