У Мінфіні США закликали союзників діяти активніше, щоб завадити планам Росії зміцнити воєнну машину

У Мінфіні США закликали союзників діяти активніше, щоб завадити планам Росії зміцнити воєнну машину

Укрінформ
Заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо закликав союзників діяти активно, щоб зірвати плани РФ налагодити військове виробництво, оскільки Кремль докладає значних зусиль, щоб забезпечити мікроелектроніку та мікрочипи для російських ракет і дронів.

Про це він сказав в інтерв’ю Голосу Америки, передає Укрінформ.

«Це означає застосовувати наші санкції та експортні обмеження, щоб переслідувати компанії та осіб, які надають російському військово-промисловому комплексу товари, щоб виробляти ракети, танки та іншу зброю. Але водночас треба давати Україні зброю, потрібну для самозахисту», - наголосив Адеємо.

За його словами, багато з цих компонентів Росії вдається знайти в Китаї. Він переконаний – США та Європа мають поставити головного партнера Росії, Китай, перед вибором: мати економічні відносини із західним світом чи продавати товари подвійного призначення Росії.

«Ми точно знаємо, що Росія здатна виробити зброю в необхідних їм масштабах для війни, розв’язаної нею в Україні, лише тому, що вона отримує компоненти з Китаю. Зрештою Китай повинен припинити постачати цей перелік товарів Росії, і не йдеться про те, щоб розірвати торгівлю Росії та Китаю. Ми говоримо, що Китай має не надавати Росії двигуни для дронів або мікроелектроніку, яка використовується в їхніх ракетах та інших товарах, які є критично важливими для російської воєнної машини», - сказав заступник міністра фінансів США.

Він додав, що обговорив з європейськими союзниками та партнерами, як це зробити. На думку Адеємо, вони готові робити все можливе, щоб Росія не мала доступу до цих товарів. Американський чиновник очікує, що в наступні тижні та місяці будуть зроблені спільні кроки, щоб надати Україні як потрібну зброю, так і потрібні гроші, щоб продовжувати себе захищати. Також буде докладено зусиль, щоб у Росії було менше доступу до товарів, потрібних їй для війни в Україні. Зокрема ці питання будуть обговорюватися на зустрічі лідерів G7 в Італії.

Читайте також: Мінфін США застеріг Китай та інші країни від постачання Росії компонентів для зброї

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо 29 травня перебував з візитом в Україні.

Фото: GETTY IMAGES

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-