Україна та Китай провели політичні консультації

Україна та Китай провели політичні консультації

Укрінформ
Заступники міністра закордонних справ України та Китаю Андрій Сибіга та Сунь Вейдун провели політичні консультації. Сибіга також зустрівся із спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм і заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу.

Про це повідомило МЗС України, передає Укрінформ. 

Зазначається, що сторони обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, намітили спільні кроки щодо активізації контактів на вищому і високому рівнях, посилення позитивної динаміки торговельно-економічної співпраці, а також подальшої взаємодії в рамках міжнародних організацій.

Співрозмовники наголосили на важливості дотримання принципів Статуту ООН та міжнародного права. Як було відзначено сторонами, взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності є фундаментом, на якому ґрунтуються двосторонні відносини України і Китаю.

Сибіга поінформував співрозмовника про ситуацію в Україні, а також підготовку до Глобального саміту миру в Швейцарії. Українською стороною було висловлено сподівання, що участь КНР у заході могла б стати гарною нагодою, щоб зробити практичний внесок у досягнення справедливого і довготривалого миру в Україні.

Заступник глави МЗС України наголосив, що єдиною основою для досягнення такого миру є Формула миру Президента Володимира Зеленського.

У рамках робочого візиту до Пекіна також відбулися зустрічі із спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм і заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу.

Читайте також: Туреччина може сприяти залученню до Саміту миру Китаю й Бразилії - Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство закордонних справ України наголосило у відповідь на заяву глави МЗС Китаю Ван Ї, що єдиною справедливою основою для досягнення миру є Формула Президента Володимира Зеленського. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-