Українська делегація обговорила у Мозамбіку продовольчу безпеку і Саміт миру

Українська делегація обговорила у Мозамбіку продовольчу безпеку і Саміт миру

Укрінформ
Українська делегація обговорила в Мозамбіку співпрацю у сфері сільського господарства, продовольчу безпеку і Глобальний саміт миру.

Про це повідомило МЗС України, передає Укрінформ. 

Українська делегація у складі представника з питань Близького Сходу та Африки Максима Субха разом із заступником керівника Офісу Президента України Миколою Точицьким, головою Комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики Олександром Гайдом та представниками українського аграрного сектору зустрілися з міністром сільського господарства та розвитку села Мозамбіку Селсу Ісмаел Коррея та заступником міністра Олегаріу душ Анжуш Банзе.

Зазначається, що під час візиту сторони обговорили можливі напрями двосторонньої співпраці України і Мозамбіку у сфері виробництва сільськогосподарської продукції, залучення інвестицій та заохочення підприємців до взаємовигідної співпраці у галузі сільського господарства.

Співрозмовники відзначили широкі можливості України у сфері інновацій і технологій, а також промисловий потенціал у виробництві сільськогосподарської продукції, який може бути використаний Мозамбіком.

«Українська сторона наголосила на важливості імплементації ініціатив Президента України, спрямованих на забезпечення продовольчої безпеки, таких як “Зерно з України”, до яких може долучитися Мозамбік. Підкреслено необхідність розвитку двосторонньої договірно-правової бази у сфері сільського господарства, а також досягнута домовленість про започаткування діяльності українсько-мозамбіцької Ділової ради», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: Україна готова бути гарантом продовольчої безпеки для Малаві та інших країн Африки - Президент

Максим Субх також поінформував мозамбіцьку сторону про проведення Глобального саміту миру в Швейцарії, у ході якого питання продовольчої безпеки становитиме одну з основних тем.

У рамках робочого візиту до Мозамбіку також відбулися зустрічі із заступницею міністра промисловості і торгівлі Мозамбіку Людовіною Бернардо. На платформі Міністерства промисловості і торгівлі та за підтримки Асоціації сприяння інвестиціям та експорту Мозамбіку та Конфедерації економічних асоціацій відбувся круглий стіл і В2В за участю українських та мозамбіцьких представників бізнесу. Учасники заходу обговорили можливості співпраці у налагодженні виробництва та реалізації сільськогосподарської продукції, а також відзначили наявність перспектив розвитку двосторонньої взаємодії у секторі морського транспорту.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський у телефонній розмові з прем’єр-міністром Кабо-Верде Уліссешем Коррея-і-Сілвою обговорив можливість залучення якомога більшої кількості країн Африки до Глобального саміту миру.

Читайте також: Зеленський: Мозамбік може бути ланкою в постачанні зерна країнам Африки

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3 червня заявив, що Росія докладає найбільше зусиль щодо протидії проведенню Глобального саміту миру серед країн Азії, Африки і Латинської Америки.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-