Зеленський обговорив підготовку до Саміту миру із прем’єром Індії

Зеленський обговорив підготовку до Саміту миру із прем’єром Індії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді, під час якої привітав його з перемогою на виборах.

Про це глава Української держави повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Провів телефонну розмову з Премʼєр-міністром Індії Нарендрою Моді, щоб привітати його з перемогою на виборах. Побажав якнайшвидшого формування уряду та плідної роботи задля процвітання індійської нації. Також обговорили підготовку до Глобального саміту миру. Розраховуємо на участь Індії на найвищому рівні. Запросив Премʼєр-міністра до України», - розповів Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня в Індії завершились найбільші демократичні вибори у світі, право голосу на яких мали понад 968 мільйонів жителів країни. За офіційними даними, близько 642 мільйони виборців віддали свої голоси.

Читайте також: Сійярто заявив, що візьме участь у Саміті миру

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді 4 червня оголосив про перемогу на національних виборах. За його словами, Національний демократичний альянс (NDA) утретє формуватиме уряд країни. Втім, партія Нарендри Моді “Бхаратія Джаната”, що входить до альянсу, не змогла отримати 272 місця, необхідні для повної більшості у парламенті, тож для формування уряду Моді доведеться покластися на партнерів по коаліції. Як повідомляється, NDA здобув разом 292 місця, з яких його партія “Бхаратія Джаната” отримала 240 місць.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-