Макрон подякував українцям у своїй промові до дня висадки в Нормандії

Макрон подякував українцям у своїй промові до дня висадки в Нормандії

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон подякував українському народу за його боротьбу та прагнення до свободи та пообіцяв, що підтримка Європи не ослабне перед загрозою намагань Росії змінити кордони або переписати історію.

Словами подяки глава Франції завершив свою промову перед кількома десятками лідерів держав світу, в тому числі українським президентом Володимиром Зеленським, який прибув до Нормандії сьогодні, передає кореспондент Укрінформу.

«Дякую українському народу, його хоробрості, його прагненню до свободи. Ми тут і наша підтримка не ослабне», - сказав Макрон.

«Зіткнувшись з поверненням війни на наш континент, з тим, що все, за що боролися, ставиться під сумнів, з тими, хто претендує на зміну кордонів силою або переписування історії, давайте будемо гідними тих, хто висадився тут», - додав він. Та звернувся особисто до Зеленського: «Ваша присутність тут сьогодні, пане Президенте України, є свідченням цього».

Читайте також: Чарльз ІІІ і Макрон розпочали урочистості з нагоди річниці висадки союзних військ у Нормандії

Нагадаємо, президент США Джо Байден під час церемонії у Франції заявив, що Україна зараз захищає свободу і демократію так само, як союзні війська робили це 80 років тому, і вона завжди матиме підтримку США та союзників.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-