Президентка Швейцарії припускає можливість переговорів з Росією після Саміту миру

Президентка Швейцарії припускає можливість переговорів з Росією після Саміту миру

Укрінформ
Глобальний саміт миру у Швейцарії є лише початком переговорів, потім, ймовірно, відбудуться перемовини з Росією.

Як передає Укрінформ, про це президентка Швейцарії Віола Амгерд сказала у п’ятницю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє dpa.

«Для нас зрозуміло, що ми не будемо підписувати мирну угоду наприкінці конференції», – сказала Амгерд.

Вона додала, що обидві сторони повинні бути присутніми за столом мирних переговорів, посилаючись на те, що Росію не запросили до участі у червневому Саміті миру.

«Тоді Росія могла б бути присутня на можливій подальшій конференції», – додала президентка Швейцарії.

Амгерд зазначила, що саміт має на меті створити платформу для діалогу, на якій першим кроком буде обговорення того, як можна досягти миру в Україні.

За її словами, мова йтиме не про мир в Україні у вузькому сенсі, а про гуманітарні питання, ядерну безпеку, свободу судноплавства та продовольчу безпеку.

«Ми хочемо побудувати довіру і шукати рішення цих питань, які є важливими для цивільного населення, а згодом і для миру», – сказала Амгерд.

Читайте також: Світова більшість на саміті у Швейцарії має змусити Росію йти до миру - Україна в ОБСЄ

Як повідомлялося, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії. Участь у саміті підтвердили понад 100 країн і міжнародних організацій.

Українська формула миру – дипломатичний механізм, який пропонує наша держава для досягнення справедливого закінчення розв’язаної Росією війни.

Kay Nietfeld/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-