Метою України залишається втілення всіх пунктів Формули миру - глава МЗС

Метою України залишається втілення всіх пунктів Формули миру - глава МЗС

Ексклюзив
Укрінформ
Метою України є втілення всіх пунктів Формули миру.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтервʼю Укрінформу.

За словами глави МЗС, Росія прагне знищення України, тому в таких умовах просування щодо Формули миру буде поступовим.

«Саме тому обрані (для Глобального саміту миру - ред.) перші три пункти Формули миру, які мають найширший консенсус. Починаємо з них, далі просуваємося до решти пунктів. Наголошую, що метою України залишається втілення всіх пунктів Формули миру», – сказав він.

Кулеба додав, що принцип паралельного залучення Росії вже був відпрацьований у 2022 році під час переговорів про Чорноморську зернову ініціативу: Україна обговорює з низкою країн низку умов, потім ці країни обговорюють їх з Росією.

«Тоді це були Туреччина та ООН, зараз це набагато масштабніша ініціатива, але і рівень викликів масштабніший», – зауважив міністр.

Глава української дипломатії певен, що Саміт миру посилить позиції України і зафіксує, що бачення шляхів досягнення справедливого миру та підтримки принципів Статуту ООН поділяє не лише Україна, а це думка світової більшості.

Читайте також: Кулеба про настрої в РФ напередодні Саміту миру: Вони розуміють, що на кону

«Навіть така країна, як Росія не може цілковито ігнорувати думку світової більшості. Ця подія також змінить розрахунки в багатьох столицях. Після Саміту миру Росії буде загалом значно важче просувати свої міжнародні ініціативи», – переконаний Кулеба.

Як повідомляв Укрінформ, Глобальний саміт миру відбудеться 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть очільники держав та урядів з усіх континентів, які об’єднаються для обговорення можливих шляхів реалізації української Формули миру. На цей час участь у саміті підтвердили понад 100 країн та міжнародних організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-