Британія закликала країни ООН забезпечити повноту внесків на гуманітарну допомогу Україні

Британія закликала країни ООН забезпечити повноту внесків на гуманітарну допомогу Україні

Укрінформ
Велика Британія закликала країни-члени ООН забезпечити повноту внесків на гуманітарну допомогу Україні й регіону в умовах збройної агресії РФ, яка на сьогодні не досягла й третини від очікуваної суми.

З такою заявою виступила в п’ятницю під час засідання Ради Безпеки ООН постійна представниця Британії при Організації посол Барбара Вудворд, передає кореспондент Укрінформу.

«Сполучене Королівство виділило понад $456 мільйонів на гуманітарну допомогу Україні й регіону, і ми закликаємо інші країни-члени продовжувати підтримувати запит (на гуманітарну допомогу – ред.), який, за останніми оцінками, профінансований на рівні 28%»,- наголосила представниця Британії.

Вона високо оцінила сміливість гуманітарних партнерів на місцях в Україні, які реагують на російські атаки, підтримують евакуацію із сіл, забезпечують надзвичайні потреби.

Водночас дипломат підкреслила, що «лише Росія має можливість покласти край стражданням».

Читайте також: Громадські організації зможуть напряму отримувати гроші від міжнародних донорів - Верещук

«Тому ми приєднуємося до закликів, які ми почули від кожного члена цієї Ради, щоби Росія дотримувалася своїх зобов’язань за міжнародним гуманітарним правом, припинила атаки на інфраструктуру, яка забезпечує основні потреби українського населення. І ми закликаємо Росію залишити міжнародно визнану території України»,- наголосила Вудворд.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю в Нью-Йорку проходить засідання Ради Безпеки ООН для обговорення гуманітарної ситуації в Україні, що склалася через постійні обстріли Росією.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-