Кислиця в Радбезі ООН запросив всі миролюбні країни на Саміт миру

Кислиця в Радбезі ООН запросив всі миролюбні країни на Саміт миру

Укрінформ
Постпред України при ООН Сергій Кислиця на засіданні Ради Безпеки у п’ятницю запросив усі миролюбні країни взяти участь в інавгураційному Саміті миру, що відбудеться у Швейцарії.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Щоб зробити свій внесок у бачення миру, заснованого на Статуті ООН, ми запрошуємо всі миролюбні країни на інавгураційний Саміт миру, запланований на 15-16 червня у Швейцарії, оскільки кожна країна може реально наблизити мир», – підкреслив Кислиця.

У резолюціях Генеральної Асамблеї ООН передбачено, що основою всеосяжного, справедливого і тривалого миру в Україні мають бути її суверенітет, територіальна цілісність у межах міжнародно визнаних кордонів і відповідальність, нагадав він.

Відновлення міжнародного порядку, заснованого на правилах, може бути досягнуто лише за умови об'єднання зусиль усіх миролюбних держав світу, наголосив Кислиця.

«Україна потребує сильного голосу з усіх континентів на користь справедливого миру – і участь у Саміті миру у Швейцарії стане платформою для демонстрації чіткої відданості міжнародної спільноти відповідним принципам і цінностям», – додав він.

За його словами, успіх саміту та глобальна присутність на цьому заході стане чітким сигналом того, що світ не підтримує війну і прагне миру.

Читайте також: Світова більшість на саміті у Швейцарії має змусити Росію йти до миру - Україна в ОБСЄ

Саміт має обговорити різні ідеї для досягнення всеосяжного, справедливого і тривалого миру, «а також дати політичний старт на високому рівні щодо підготовки спільних мирних рамок, які мають відновити мир для України, Європи і світу», – зазначив Кислиця.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН у п'ятницю обговорила гуманітарну ситуацію в Україні у зв’язку з посиленням російських обстрілів Харківщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-