Зеленський подякував Макрону за новий оборонний пакет

Зеленський подякував Макрону за новий оборонний пакет

Укрінформ
Путін має відчувати, що його можливості обмежені. Можливість знищувати російську зброю та позиції, з яких армія РФ бʼє по українських містах – це сміливий антитерористичний крок з боку міжнародних партнерів України.

Про це під час спільної пресконференції з президентом Франції Емануелєм Макроном сказав Президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми обговорили ситуацію на полі бою, російські спроби розширити війну, а також нашу можливість їм протидіяти. Я дякую Франції, усім партнерам за вагомий крок для нашої безпеки і можливість знищувати російську зброю та позиції, з яких вони просто бʼють по наших містах, зокрема, по Харкову. Саме такі сміливі антитерористичні кроки потрібні і надалі. Саме це Путін повинен відчувати: що його можливості обмежені, а не тих, хто захищає свої життя від його ударів", - сказав Зеленський.

Глава держави подякував президенту Франції за новий оборонний пакет.

"Ми детально пройшлися сьогодні по питанню про можливість Франції посилити нашу бойову авіацію. Ми маємо позитивне рішення щодо тренування пілотів та інженерів та отримання французьких літаків", - сказав Зеленський.

Також, як додав глава держави, обговорювалося питання щодо використання заморожених російських активів на захист від російської війни.

Також триває підготовка до рішення, яке має бути вже у червні - про фактичний початок перемовин між Україною та ЄС щодо вступу. Як зазначив Президент України, в цьому питанні теж є підтримка Франції.

Як нагадав Володимир Зеленський, за тиждень у Швейцарії розпочнеться інаугураційний саміт, в якому візьмуть участь лідери та держави з усього світу.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Макроном

Він наголосив, що французьке лідерство допомагає реалізувати українську формулу миру, зокрема, щодо радіаційної та ядерної безпеки.

Також під час зустрічі Президенти обох країн обговорювали можливості зміцнення позицій України та Франції в глобальній енергетичній співпраці.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у Франції. Учора він взяв участь в урочистостях з нагоди 80-ї річниці висадки союзників в Нормандії. Сьогодні у Парижі виступив перед Національними зборами, провів переговори з президентом США Джо Байденом, який теж перебуває у столиці Франції, та відвідав Міністерство оборони цієї країни. Програмою візиту також передбачені його переговори з Президентом Еммануелем Макроном.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-