Зеленський виступив у Національній асамблеї Франції

Зеленський виступив у Національній асамблеї Франції

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський виступив у Національній асамблеї (парламенті) Франції.

Туди він прибув одразу після офіційної церемонії прийому в Палаці Інвалідів. Перед промовою перед депутатами відбулася також зустріч президентського подружжя зі спікеркою парламенту Яель Брон-Піве, повідомляє кореспондентка Укрінформу.

«Саме із перемог вільних народів 80 років тому народилась Європа – наша Європа, такий континент, який здатен бути джерелом надії», – наголосив Президент, згадавши про річницю висадки союзних військ у Нормандії.

«Саме виграні битви повернули Європу людству. Без цих виграних битв не було б нічого, ні нас з вами, ані самої вільної Європи як концепту», - додав Зеленський.

За його словами під час церемонії в Нормандії у нього було два відчуття: «Радості, що ту перемогу було здобуто. І відчуття обов’язку – ще цю перемогу здобути. Ми живемо в такий час, коли Європа перестала бути континентом миру. І в час, коли нацизм знов повертається, на жаль. Коли Європу знов намагаються перекроїти і розказують, що ті чи інші народи не заслуговують на самостійне існування. Все це спрямоване на Україну. Але так, що вже видно, як це може піти більше», - пояснив Президент.

Читайте також: Єдність світу сильніша за будь-якого агресора - Зеленський

За словами Зеленського, російський режим не визнає меж. Йому недостатньо навіть Європи. Він вже зруйнував Сирію і прямує далі, наприклад в Сахель та вже захоплює Африку.

"Саме в Україні ключ до безпеки всієї Європи", - заявив він.

«Зараз битва триває в Україні, але вона має таке ж екзистенційне значення для Європив», - додав Президент.

Він висловив сподівання, що Європа не «докотиться до того, що без висадки союзників з-за океану не можливо буде здобути перемогу. Таку перемогу, щоб вона відповідала інтересам всієї Європи»

Зеленський подякував Франції та французам за всю надану допомогу, а також за укладену безпекову угоду. Депутати привітали промову кількахвилинними оплесками.

Читайте також: Макрон подякував українцям у своїй промові до дня висадки в Нормандії

Нагадаємо, 7 червня Президент Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом у Парижі. Перед зустріччю з Еммануелем Макроном він має відвідати завод франко-німецької збройової групи KNDS у Версалі, який виробляє зокрема гармати Цезар для України. Також запланована його зустріч з мером Парижа Анн Ідальго.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-