В ОП провели міжвідомчу нараду щодо ратифікації Римського статуту

В ОП провели міжвідомчу нараду щодо ратифікації Римського статуту

Укрінформ
В Офісі Президента відбулася міжвідомча нарада, на якій обговорювалося питання щодо ратифікації Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, у нараді, яку провели заступниця керівника ОП Ірина Мудра та генеральний прокурор Андрій Костін, взяли участь представники міністерств оборони, юстиції, закордонних та внутрішніх справ, СБУ, Головного управління розвідки і Національної поліції.

Учасники обговорили необхідність ратифікації Римського статуту для збільшення зусиль України з притягнення до відповідальності російських злочинців, зміцнення дипломатичної позиції України, а також виконання євроінтеграційних і двосторонніх домовленостей, зазначає ОП.

Зокрема, присутні досягли згоди щодо відсутності ризиків, пов’язаних із ратифікацією, адже Україна вже визнала юрисдикцію Суду. Також Міжнародний кримінальний суд доповнює національні системи кримінального правосуддя і приймає справи лише тоді, коли національні суди держави не можуть або не хочуть забезпечувати відповідальність за певні злочини.

Читайте також: Пенсії для ВПО, ратифікація Римського статуту та ще 9 кроків, які має виконати держава в цьому році:

Як повідомлялося, ратифікація Римського статуту є обов’язковою умовою для подальшої євроінтеграції України. Україна підписала цей договір 20 січня 2000 року, але Верховна Рада донині не ратифікувала його.

Після ратифікації Римського статуту держава стає учасником Міжнародного кримінального суду, а злочини її громадян або скоєні на її території – підсудними суду в Гаазі.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-