Єрмак обговорив із Папою Римським та держсекретарем Ватикану Формулу миру

Єрмак обговорив із Папою Римським та держсекретарем Ватикану Формулу миру

Фото
Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів зустріч з Папою Римським Франциском, на якій обговорили Формулу миру та підготовку до Глобального саміту миру.

Про це Єрмак повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Під час робочого візиту до Італії, був прийнятий Його Святістю Папою Франциском у Ватикані. Це була важлива розмова, під час якої я поінформував його Святість про філософію Формули миру Президента Володимира Зеленського, розповів, чому виключно Формула пропонує шлях до справедливого миру. Також говорили про підготовку до Глобального саміту миру, який відбудеться в Швейцарії", - написав Єрмак.

Він зазначив, що особливу увагу було приділено питанню повернення українських дітей, які були примусово вивезені з країни. Єрмак наголосив, що Україні потрібен результат, "тому робимо все, щоб повернути наших дітей".

"Папа Франциск висловив свою підтримку Україні. Висловив щиру подяку Його Святості", - додав керівник ОП.

Крім того Андрій Єрмак зустрівся із державний секретар Святого престолу кардинал П’єтро Паролін.

“Провів зустріч з Державним секретарем Святого Престолу кардиналом Пароліном. Обговорили участь кардинала у Глобальному саміті миру та роль Святого Престолу у реалізації гуманітарних пунктів Формули миру Президента Володимира Зеленського”, - зазначив Єрмак. 

Керівник ОП “детально поінформував кардинала про підходи української сторони до реалізації Саміту у Швейцарії та деструктивні дії РФ, направлені на зрив заходу”.


 
Читайте також: Папа Франциск звернувся із закликом про переговори до всіх країн, які воюють

 За словами Єрмака, “кардинал погодився з необхідністю вдосконалення механізму у питанні повернення українських дітей та полонених”. “Нам потрібен результат - це важливе питання”, - зауважив керівник ОП. 

Також Єрмак відзначив важливість майбутнього візиту кардинала в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, проведення Глобального саміту миру заплановане на 15-16 червня у Швейцарії. Очікується, що участь у ньому візьмуть глави держав та урядів з усіх континентів. Країни-учасниці вироблять спільну переговорну позицію і передадуть її Росії.

Фото: Телеграм / Андрій Єрмак

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-