Глава МЗС Британії став жертвою пранкера, який видавав себе за Порошенка

Глава МЗС Британії став жертвою пранкера, який видавав себе за Порошенка

Укрінформ
Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон став жертвою пранкера, який видавав себе за колишнього президента України Петра Порошенка.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Як заявив офіційний представник британського МЗС, розмова відбувалася по відеозв'язку, але тривала недовго.

У британському МЗС повідомили, що на відео з'явилася людина, зовні схожа на Порошенка, проте невдовзі Кемерон запідозрив, що має справу з шахраями. Він перестав відповідати, коли той, хто дзвонив, попросив надати йому контакти інших людей.

МЗС Британії зазначає, що розмова відбулася «в останні дні». Проте у відомстві не уточнили, хто насправді міг дзвонити Кемерону, про що йшлося під час розмови і як зловмисникам вдалося встановити зв'язок з представниками міністерства.

Британське відомство вирішило публічно розповісти про інцидент «на той випадок, якщо відео з міністром іноземних справ піддадуть маніпуляціям та використають, а також щоб інші знали про такий ризик».

Читайте також: У Нідерландах сайти політичних партій атакували хакери у день євровиборів - підозрюють росіян

«Міністр іноземних справ шкодує про свою помилку, але вважає, що про подібну поведінку треба говорити вголос та що ми повинні посилити боротьбу з дезінформацією», - заявили у МЗС.

На інцидент відреагував і Петро Порошенко. На його думку, активізація пранкерів та їхніх дзвінків європейським лідерам - це серйозніше, ніж може здаватися.

«Йдеться про сплановану операцію російських спецслужб, які не зупиняться ні перед чим у своїй спробі посіяти розбрат та недовіру серед наших друзів і союзників», - зазначив політик.

Як повідомляв Укрінформ, раніше російські пранкери Олексій Столяров («Лексус») та Володимир Кузнєцов («Вован»), які можуть діяти у співпраці зі спецслужбами РФ, неодноразово розігрували різних іноземних лідерів. Зокрема, вони дзвонили президенту Франції Еммануелю Макрону нібито від імені президента України Володимира Зеленського, а у 2016 році - Петрові Порошенку від імені Президента Киргизстану Алмазбека Атамбаєва.

Фото: Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-