У Нідерландах сайти політичних партій атакували хакери у день євровиборів - підозрюють росіян

У Нідерландах сайти політичних партій атакували хакери у день євровиборів - підозрюють росіян

Укрінформ
У Нідерландах кілька політичних партій повідомили, що їхні сайти були атаковані хакерами.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

“Кілька політичних партій повідомляють, що їхні сайти зазнали хакерської атаки. Сайти досі є або були погано доступні через DDoS-атаки. Це створювало незручності для виборців, які хотіли сьогодні отримати інформацію про кандидатів у виборах до Європейського парламенту та їхні позиції”, - йдеться у повідомленні.

Сьогодні вранці сайт CDA (Християнсько-демократична партія) був тимчасово недоступний через серйозну DDoS-атаку.

“У день виборів ми вважаємо це нападом на вільні, демократичні вибори. Ми повідомимо про це відповідні органи”, - зазначили в CDA.

Сайти PVV (Партія свободи)і FvD (“Форум за демократію”) також тимчасово не працюють. Лідер FvD Тьєррі Боде каже, що “вся команда працює понаднормово, щоб відбити атаку”. І жартома додає: “Росіяни?”

Читайте також: Хакери розіслали фейкові запрошення на Саміт миру нібито від Донецької ОВА

Зазначається, що до цих атак справді могли бути причетними росіяни, повідомляє ANP, а саме хакери проросійської мережі Hacknet.

“Ми продовжуємо атакувати сайти Нідерландів та їхніх партій”, - пише група в Telegram.

DDoS-атака (denial-of-service attack або “відмова в обслуговуванні”) – безперервне надсилання величезної кількості некоректних запитів на сервери.

Комп'ютерні сервери зазнають атаки великого обсягу трафіку даних, внаслідок чого сервери засмічуються і вони більше не мають місця для звичайного інтернет-трафіку.

Сервер не може впоратися з таким обсягом незрозумілої для нього інформації та, по суті, “зависає”. Для роботи інтернет-провайдера, яка повністю залежить від декількох серверів, подібна атака має згубний характер.

DDoS-атаки створюються за допомогою так званого ботнету - вірусу, за допомогою якого хакери “заражають” систему, комп'ютери та обладнання звичайних користувачів мережі інтернет.

Як повідомляв Укрінформ, у 27 країнах ЄС стартували вибори до Європейського парламенту, голосування розпочалося у четвер, 6 червня, у Нідерландах.

Цього року, зважаючи на певні демографічні зміни, громадяни країн ЄС обиратимуть 720 членів Європарламенту – на 15 депутатів більше, ніж під час виборів 2019 року. Наразі у Європарламенті - 705 місць.

Фото: www.bloombergquint.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-