Не дозволяти Україні бити по об’єктах у Росії не мало сенсу - радник Байдена

Не дозволяти Україні бити по об’єктах у Росії не мало сенсу - радник Байдена

Укрінформ
Коли російські війська під час наступу на Харківщині перетинали кордон, не було сенсу не дозволяти українцям завдавати ударів по об’єктах у Росії.

Як передає Укрінформ, про це у програмі «Face The Nation» телеканалу CBS News сказав радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

«Те, що відбувалося навколо Харкова за останні пару місяців, було наступом Росії. Вони рухалися з одного боку кордону прямо на інший бік кордону, і це просто не мало сенсу не дозволяти українцям вести вогонь через цей кордон, вражати російські вогневі точки, звідки вівся вогонь по українцях. Тому президент (Байден – ред.) дав дозвіл на це (ударах по об’єктах у Росії – ред.). І українці використали цей дозвіл на полі бою», - сказав він.

За словами Саллівана, росіяни не змогли досягти істотного прогресу на місцях за останні дні у Харківській області.

«Сполучені Штати продовжуватимуть підтримувати Україну в утриманні лінії фронту та відсічі російським силам», - додав він.

Читайте також: Росіянам не вдалося реалізувати «Харківську операцію», напрямок буде ще посилено - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно підтвердив, що президент Джо Байден надав дозвіл для України бити американською зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-