На заході ООН у Коста-Риці говорили про російський екоцид в Україні

На заході ООН у Коста-Риці говорили про російський екоцид в Україні

Фото
Укрінформ
Заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець на заході високого рівня ООН «Занурені у зміни», присвяченому збереженню океанів, привернула увагу до масштабів екологічної катастрофи в Україні, спричиненої тривалою російською війною.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу МЗС, міжнародний захід відбувся у Коста-Риці, яку заступниця міністра відвідала з робочим візитом.

«Під час міністерського засідання Ірина Боровець виголосила промову, у якій привернула увагу до масштабів екологічної катастрофи в Україні, спричиненої тривалою російською війною. Вона нагадала, що рівно рік тому російські окупаційні війська знищили Каховську ГЕС, спричинивши непоправну шкоду екосистемі», - зазначається у повідомленні.

Заступниця міністра також поінформувала, що в Україні вже зафіксовано близько 4700 випадків завдання шкоди довкіллю внаслідок російської агресії, Генпрокуратура розслідує 15 фактів екоциду. Всього вже зафіксовано 280 випадків екологічних військових злочинів.

Боровець закликала до спільних дій, щоб протистояти поширенню екологічної небезпеки, і наголосила на необхідності розробки заходів для післявоєнного екологічного відновлення України.

До складу української делегації, яку очолила Ірина Боровець, увійшли посол України в Коста-Риці за сумісництвом Оксана Драмарецька, директор Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий, директор Українського наукового центру екології моря Віктор Коморін та секретар Міжвідомчої комісії з питань співпраці з Міжурядовою океанографічною комісією ЮНЕСКО Олена Марушевська.

У рамках заходу заступниця міністра провела двосторонні зустрічі із заступником міністра закордонних справ з питань багатостороннього співробітництва Коста-Рики Алехандро Солано Ортісом, міністром закордонних справ Республіки Суринам Альбертом Рамдіном, делегацією Європейського Союзу, головою Фонду Global Environment Facility Карлосом Родрігусем та іншими учасниками форуму.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: шкода довкіллю попередньо становить ₴146 мільярдів

Як повідомляв Укрінформ, заступниця міністра закордонних справ України Ірина Боровець 3-4 червня здійснила робочий візит до Перу, під час якого провела низку зустрічей з представниками влади країни та запросила Перу доєднатися до міжнародної коаліції за повернення українських дітей, викрадених Росією.

Фото: Міністерство закордонніх справ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-