Половина країн на Саміті миру будуть представлені лідерами - президентка Швейцарії

Половина країн на Саміті миру будуть представлені лідерами - президентка Швейцарії

Укрінформ
Близько половини з 90 наразі зареєстрованих країн-учасниць Глобального саміту миру у Бюргенштоці будуть представлені главами держав та урядів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомила президентка Швейцарії Віола Амгерд під час пресконференції у понеділок на тему проведення Глобального саміту миру.

"Із зареєстрованих країн близько половини представлені на найвищому рівні главами держав та урядів. Інша половина – міністрами та іншими представниками", - сказала вона.

За словами Амгерд, також на Саміті миру будуть представлені ряд міжнародних організацій, зокрема, ООН. Також будуть присутніми на зустрічі представники Ватикану та Вселенського патріархату.

Коментуючи участь окремих країн, президентка Швейцарії повідомила, що свою участь підтвердила Туреччина, а Бразилія та Південна Африка "наразі офіційно не підтвердили".

Читайте також: Клімкін про неучасть Байдена у Саміті миру: Йому треба бути медійним у США

"Але, звісно, список буде змінюватися до останнього дня. Тож, ймовірно, ми зможемо остаточно сказати в п'ятницю ввечері, хто там є, а хто ні", - заявила Амгерд.

Як повідомляв Укрінформ, президентка Швейцарії Віола Амгерд заявила, що у Глобальному саміті миру в Швейцарії візьмуть участь щонайменше 90 країн, з яких половина представляють так званий "Глобальний південь" - Південну Америку, Африку, Близький Схід та Азію.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-