Президентка Єврокомісії: Україна потребує нашої підтримки - ставки у війні, як у перший день

Президентка Єврокомісії: Україна потребує нашої підтримки - ставки у війні, як у перший день

Укрінформ
Україна б’ється за власну свободу та краще майбутнє, в той час як Росія воює за минуле та намагається знищити її.

Про це у Берліні під час конференції з відновлення України заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Минуло майже 900 днів з початку повномасштабного вторгнення Росії. Але ставки у цій боротьбі такі ж, як у перший день. Ми знаємо, за що продовжують стояти обидві сторони цього конфлікту. Росія воює, щоб покласти край Україні. Україна бореться, щоб покласти край війні. Росія воює за минуле. Україна б’ється за краще майбутнє. Росія руйнує. Україна захищає», - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: ЄС допоможе Україні відновити та децентралізувати енергетичну систему - фон дер Ляєн

Вона зауважила, що найбільш вражаючим цей контраст між діями сторін є у Харкові. Два роки тому мешканці Харкова зупинили російську агресію. З того часу вони не лише відбудували Харків, а й відкрили нові культурні центри, розробили плани озеленення свого міста, яке має процвітаюче традиційне виробництво та інноваційні «стартапи». Але у ці дні російські бомби знову падають з неба, вражаючи все.

«Путін хоче знищити це місто, його любов до життя та свободи. Тож Харків, як і вся Україна, потребують нашої підтримки. Саме це зібрало нас сьогодні у Берліні. Путін має зазнати невдачі. Україна має перемогти. Ми маємо допомогти Україні постати з попелу та самій визначати власне майбутнє», - підкреслила президентка Єврокомісії.

Читайте також: ЄС створює програму підтримки інвестицій в Україну на €1,4 мільярда

Як повідомлялося, сьогодні у Берліні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, в якій беруть участь лідери кількох європейських країн, керівники зовнішньополітичних відомств, представники європейського бізнесу та промисловості. До учасників конференції звернувся Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-